Obserwator mediówZamach bombowy w Syrii. Co najmniej 13 osób nie żyje

Zamach bombowy w Syrii. Co najmniej 13 osób nie żyje

Syria
Syria / Źródło: Flickr / flickr.com/photos/scalino
Dodano 9
Co najmniej 13 osób nie żyje a ponad 20 zostało rannych w wyniku zamachu bombowego, do jakiego doszło w syryjskim mieście Tall Abjad przy granicy z Turcją. Z informacji przekazanych przez Ministerstwo Obrony Turcji wynika, że wśród ofiar są cywile.

Do eksplozji spowodowanej przez samochód pułapkę doszło na targowisku w syryjskim mieście Tall Abjad przy granicy z Turcją. Według wstępnych ustaleń, zginęło co najmniej 13 osób, a ponad 20 zostało rannych.

Władze w Ankarze o organizację zamachu oskarżają separatystyczną Partię Pracujących Kurdystanu i powiązaną z nią kurdyjską milicję Ludowe Jednostki Samoobrony.

W wydanym oświadczeniu tureckie władze zaapelowały do wszystkich państw o przyjęcie stanowiska wobec tej "brutalnej organizacji terrorystycznej". "Prosimy o łaskę Boga dla naszych syryjskich sióstr i braci, którzy stracili swoje życie w ataku oraz szybkiego powrotu do zdrowia dla ranionych" – dodano.

/ Źródło: TVN24
/ api

Czytaj także

 9
  • naftalyna IP
    ...nasz czlowiek z ewropy … erduan Sultan z ankary ...
    Dodaj odpowiedź 0 0
      Odpowiedzi: 0
    • R1a1a1 IP
      Biale Helmy z niebieska otoka zaczynaja znowu destabilizacje Syrii
      Dodaj odpowiedź 2 1
        Odpowiedzi: 0
      • szu.. IP
        Znowu ta muzułmańska Syria ???
        Dodaj odpowiedź 4 0
          Odpowiedzi: 0
        • A POPiS wpuszcza gości z Indii IP
          🛑 Partition of India because of Muslims.
          🛑 In Bangladesh hindu population decreased from 22 percent in 1951 census to 8.9 percent in 2011 census.
          🛑 In India Muslim population increased from 9.8 percent to almost 15 percent.
          🛑 In kashmir half million hindus were forced to leave in 1990.
          🛑 keraka where Muslims are 26 percent still gave birth to more children than remaining 74 percent (2001-2011). They are neither poor nor illiterate in kerala. Population growth more than national average.
          🛑 Millions of illegal Muslims from Bangladesh in India.
          🛑 Even Afghanistan was once bhuddist and hindu nation now taliban rules it, Pakistan was a Hindu land now terroristan.

          Population control law is must in India .... If demographic changes stop that's fine otherwise conflict is inevitable.
          Dodaj odpowiedź 3 1
            Odpowiedzi: 0
          • Ebola 👿 IP
            Tam jest wojna to jaki to zamach ?
            Dodaj odpowiedź 5 1
              Odpowiedzi: 0

            Czytaj także