-
Bezpieczeństwo żywności
Jak być etycznym wszystkożercą, czyli o jedzeniu dla dobra środowiska
Nie każdy jest od razu gotowy przejść na weganizm czy wegetarianizm. Jednak, aby jeść tak, by nie zaszkodzić naszej planecie, wcale nie musi tego robić. -
Bezpieczeństwo żywności
Jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż? Odpowiedź nie jest oczywista
Istnieje wiele odmian ryżu. Niezależnie od tego, którą wolisz, zapewne zastanawiasz się, jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż. Sprawdźmy to! -
Bezpieczeństwo żywności
Popularne mity dotyczące cukru. Czy rzeczywiście szkodzi?
Cukier to stały element przekąsek, napojów czy ciast. Wywołuje sporo kontrowersji. Ale czy rzeczywiście jest taki niezdrowy, jakim go pokazują? -
Artykuł sponsorowany
Ozonowanie – dlaczego warto?
Ozonowanie to zabieg na który decydujemy się coraz chętniej. Kiedyś wykonywany głównie w miejscach użyteczności publicznej, dziś cieszy się popularnością również w naszych domach i mieszkaniach. Żyjemy w czasach, kiedy sterylność jest... -
Kraj
-
Artykuł sponsorowany
Jak zbudowany jest materac kieszeniowy? Kto powinien wybrać spanie na materacach ze sprężynami?
Od dawna marzysz o tym, żeby w nocy zdrowo i smacznie spać, a rano obudzić się wreszcie wypoczętym i pełnym energii do działania? Dowiedz się, dlaczego materace ze sprężynami kieszeniowymi gwarantują doskonały sen i czy jest to materac... -
Świat
Kiedy opinia o szczepionce AstraZeneca? EMA podaje datę
Otrzymaliśmy wniosek o warunkowe dopuszczenie do użytku szczepionki przeciw COVID-19 AstraZeneca i Uniwersytetu Oksfordzkiego; będzie on rozpatrywany w przyspieszonym trybie – podała we wtorek Europejska Agencja Leków (EMA). Opinia o... -
Kraj
7 polskich ośrodków sprawdzi, czy amantadyna działa w COVID-19
Za kilka tygodni poznamy wyniki badań nad amantadyną: Agencja Badań Medycznych sfinansowała badanie dotyczące zastosowanie amantadyny w zapobieganiu progresji i leczeniu objawów COVID-19. Badanie ma na celu potwierdzić, czy napływające... -
Świat
Koronawirus a utrata węchu. Większość chorych odzyskuje go w ciągu pół roku
Aż 86 proc. pacjentów z łagodnym COVID-19 ma zaburzenia węchu; w umiarkowanie ciężkich i ciężkich przypadkach jest to mniej niż 10 proc. – informuje pismo "Journal of Internal Medicine”. Jedynie u 5 proc. pacjentów węch nie wraca do... -
Kraj