Ile razy przejeżdżam ul. Przyczółkową, obok Instytutu Żywności i Żywienia, tyle razy zastanawiam się, co właściwie robi się w tym potężnym gmaszysku.
Jaki wpływ na nawyki żywieniowe Polaków mają badania tej placówki? „Do głównych zadań Instytutu należy w szczególności szeroko zakrojona działalność naukowo-badawcza i edukacyjna w zakresie propagowania zasad racjonalnego żywienia oraz promocji zdrowego stylu życia. Działalność jednostki ma na celu zwiększenie wiedzy i stanu świadomości społecznej z zakresu produktów żywnościowych i zdrowego żywienia oraz zwalczanie chorób dietozależnych” – informuje Instytut tą szczególną mową-trawą, czyli urzędniczym żargonem.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.