Anna Popek z d. Chruzik i Magdalena M. Krupa z d. Chruzik II Co jadała szlachta w wiekach XVII
i XVIII?
Jak organizowano prace w kuchni i gospodarstwie? Jak naprawdę wyglądała kuchnia staropolska? Wykorzystując sezon letni, zapraszamy was do Wilanowa, gdzie nie tylko możecie spędzić czas, spacerując po różanych ogrodach i we wnętrzach pałacu, lecz także poznać historyczną kuchnię staropolską. W Muzeum Jana III Sobieskiego, w willi Intrata, organizowane są warsztaty kulinarne dla smakoszy, również dla dzieci, więc wspólnym kucharzeniem zajmują się często całe rodziny.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.