Anna Popek, Magdalena Krupa II Siostry gotują II Decydując się na wakacyjną podróż w stronę ulubionych przez Polaków chorwackich plaż, warto tak ją zaplanować, by móc zatrzymać się na posiłek w Czechach, a najlepiej w rozważnej i romantycznej Pradze.
Kuchnia czeska to mieszanka różnych wpływów i tradycji kulturowych, jak zresztą we wszystkich krajach Europy. Począwszy od wpływów kuchni tureckiej, przez kuchnię austrowęgierską, niemiecką, do wpływów kuchni polskiej. Kuchnia czeska jest bardzo konkretna w smaku i mocno sycąca, bo oparta na ziemniakach i mięsie, bogata w aromaty, a szczególnie w kminek, który dodawany jest do prawie wszystkich wytrawnych potraw.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.