Siostry gotują || W styczniu wybrałyśmy się w podróż do Meksyku. Pominiemy krajobrazy, ciepłe morze, cudowne białe plaże, zabytki i dostępny wszędzie Internet, który pozwalał na swobodne
przemieszczanie się i bukowanie noclegów niemalże z godziny na godzinę – piszą Anna Popek i Magdalena M. Krupka.
w niemalże z godziny na godzinę. Skupimy się na kuchni. Na pierwszy ogień poszły tacos. Placuszki z mąki kukurydzianej wielkości dłoni z nadzieniem – może być to opiekana na rożnie wieprzowina, może być to ser, może być co innego. Kupuje się je bezpośrednio w małych fabryczkach, gdzie są wyrabiane na bieżąco, albo w każdym sklepie – zwłaszcza w warzywniakach, gdzie trzymane są w przenośnych pojemnikach utrzymujących temperaturę. Uzupełnione o guacamole i pomidorki są dobrą kolacją albo przekąską w ciągu dnia.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.