Siostry gotują || Tydzień temu pisałyśmy o kuchni meksykańskiej, dziś chcemy przybliżyć walory kuchni afrykańskiej, a dokładniej południowo-wschodniej afrykańskiej wyspy Tanzanii – Zanzibaru – piszą Anna Popek i Magdalena M. Krupka.
Bogactwo natury, roślinność, najpiękniejsze plaże i mieszanka wpływów różnych kultur zarówno brytyjskiej, portugalskiej, chińskiej, jak i indyjskiej, miały ogromny wpływ na całokształt upodobań smakowych i kulinarnych mieszkańców tej wyspy. Ze względu na położenie geograficzne i otaczający wyspę Ocean Indyjski dominują tutaj owoce morza i ryby, skorupiaki, a dzięki obfitości tropikalnego słońca jest dużo owoców, warzyw, a także mnóstwo aromatycznych przypraw.
Źródło: DoRzeczy.pl
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.