Kulinarna poezja

Dodano: 
Warzywa, Cebula, Przyprawy, Jedzenie, Gotowanie
Warzywa, Cebula, Przyprawy, Jedzenie, Gotowanie Źródło: Pixabay
ANNA POPEK Z D. CHRUZIK I MAGDALENA M. KRUPA Z D. CHRUZIK || SIOSTRY GOTUJĄ

Przynajmniej raz w roku jesteśmy w Kołobrzegu. Przyciągają nas tam wspomnienia związane z Mamą – bardzo lubiła to sanatoryjne miasto – oraz Herbertiada. Spotkanie z poezją i filozofią Zbigniewa Herberta zawsze jest czymś niezwykłym. Trudno bowiem spotkać w jednym miejscu tak wielu ludzi zakochanych w Herbercie, w tym organizatorów tego wyjątkowego w skali Polski i świata przedsięwzięcia, czyli Katarzynę i Jacka Pechmanów.

Artykuł został opublikowany w 35/2024 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także