Siostry gotują II Anna Popek z d. Chruzik, Magdalena M. Krupa z d. Chruzik II To już najwyższy czas, aby ulepić uszka na święta.
Można je zamrozić i wyjąć w Wigilię, aby tuż przed wieczerzą pracy było mniej. Bo lepienie uszek to jednak czasochłonne zajęcie. Uszka z jaśkiem robiła nasza babcia Małgosia. To przepis przywieziony ze Wschodu, dokładnie z okolic Kamionki Strumiłowej, gdzie dziadkowie mieszkali przed wojną. Ugotowane i ostudzone uszka babcia dokładnie polewała olejem i przechowywała w zamrażalniku. Uszka z jaśkiem mają wspaniały smak i według nas bardzo pasują smakiem do świątecznego barszczu.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.