Anna Popek z d. Chruzik, Magdalena M. Krupa z d. Chruzik II SIOSTRY GOTUJĄ Dopóki trwa lato i kapusta jest jeszcze młoda, dopóty jedzmy ją jak najczęściej.
Właśnie latem jest najsmaczniejsza, a także bogata w witaminy C i K oraz błonnik. Dobroczynnie wpływa na naszą odporność, którą właśnie teraz powinniśmy budować, aby nas wspierała jesienią i zimą. Kapusta jest bardzo zdrowa, a witamina K wspiera krzepliwość. Jest niskokaloryczna, więc śmiało możemy się nią zajadać.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
