Kiedy tylko nastaną jesienne chłody, w mojej kuchni pojawia się mnóstwo rozgrzewających potraw i aromatycznych przypraw. Cynamon, kardamon czy anyż kojarzymy z pysznymi korzennymi ciastami, ale ja lubię je również w wytrawnych daniach, takich jak proponowane dziś curry z batatów i ciecierzycy z masłem orzechowym.
W przygotowaniu orientalnej mieszanki pomoże nam młynek do kawy lub moździerz. Nadmiar zmielonych ziół zamknijmy w słoiczku; na pewno je wykorzystamy! Połączenie słodkich ziemniaków z orzechami i sporą porcją pikantnych dodatków rozgrzeje największego zmarzlucha. A kiedy już docenimy wyjątkowy smak curry z batatów, zachęcam do smakowitych eksperymentów. Marchew, fenkuł i kalafior to warzywa, z których również przygotujemy pyszne jesienne dania.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.