• Joanna BojańczykAutor:Joanna Bojańczyk

Mielonka z zakazem

Dodano: 
Konserwa z wołowiną (PRL, lata 80 XX w.)
Konserwa z wołowiną (PRL, lata 80 XX w.) Źródło: Stiopa - Praca własna/CC BY-SA 3.0
Niepraktyczna pani domu || Wieprzowa, tłusta, w dodatku z puszki. Składu lepiej nie czytać.

Konserwę luncheon meat firmy Krakus mąż kupował kilka razy z największą dyskrecją, żeby nie powiedzieć: potajemnie. Ja udawałam, że nie widzę. Jeść takie rzeczy? To było dobre za czasów słusznie minionych, kiedy rząd puszek z konserwami różnych maści był jedynym rekwizytem sklepów mięsnych i jedynym „wyborem” klienta. Brało się to na wycieczki, jeżeli człowiek dostał, a Krakus wśród producentów przetworów z mięsa uchodził za arystokrację.

Pozostało 81% tekstu

Ten i wiele innych artykułów możecie Państwo przeczytać już teraz.

Zapraszamy do wypróbowania DO RZECZY+ w promocji lub do skorzystania z ofert specjalnych z prezentami

Otrzymacie Państwo: wydania tygodnika „Do Rzeczy”, miesięcznika „Historia Do Rzeczy”, dodatkowe artykuły i programy naszych publicystów: Pawła Lisickiego, Rafała A. Ziemkiewicza, Wojciecha Cejrowskiego.

Czytając wspieracie Państwo naszą pracę. Dziękujemy!

Dostęp aktywowany? Zaloguj się

NOWE ARTYKUŁY W „DO RZECZY+”

Całość dostępna jest w 23/2022 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także