Siostry gotują II Anna Popek z d. Chruzik, Małgorzata M. Krupa z d. Chruzik II Lipiec pod względem kulinarnym jest najwspanialszym miesiącem w roku w Polsce.
Na bazarkach, targach i w sklepach znajdziemy wszystko, co tak smakuje tylko latem! Bób, fasolka szparagowa, soczyste pomidory, pyszna, słodkawa młoda cebula, przepyszne maliny i oczywiście czereśnie. Nasza babcia, która jadała tylko sezonowo, zawsze powtarzała, że najsmaczniejsze pomidory są w lipcu. Pamiętam kanapki z chleba pieczonego w domu z masłem, które babcia robiła własnoręcznie w maselnicy ze świeżymi pomidorami i młodą cebulką, lekko posolone.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.