Do Polski sprowadziła ją królowa Bona Sforza, wraz z innymi warzywami. Odtąd polska kuchnia nie była już taka sama, zaczęto gotować zdrowiej – więcej lekkich dan z dodatkiem warzyw.
Kapusta ma liczne właściwości odżywcze. Przede wszystkim jest bogata w witaminę C, która jest cennym antyoksydantem i wspiera nasz układ odpornościowy. Zawiera także karoten, biotynę, jod, cynk, potas i magnez. Możemy z niej wycisnąć sok, który jest doskonały na odporność i dobre samopoczucie, usuwa toksyny z organizmu, jest naturalnym prebiotykiem wspierającym nasz układ trawienny. Chroni przed rakiem, wrzodami i obniża ciśnienie krwi.
Zostań współwłaścicielem Do Rzeczy S.A.
Wolność słowa ma wartość – także giełdową!
Czas na inwestycję mija 31 maja – kup akcje już dziś.
Szczegóły:
platforma.dminc.pl
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.