Artur „Chlebek” Ziemacki | Chleb w dom, Bóg w dom – dlatego od zawsze jestem piekarzem, którego marzeniem jest, aby cała Polska pachniała chlebem!
Od 2010 r. podróżuję po Polsce z mobilnym piecem chlebowym i prowadzę pokazy oraz warsztaty wypieku chleba. Na co dzień prowadzę Więzienną Piekarnię w staropruskim więzieniu z 1887 r. na Warmii i Mazurach. Chleb staropruski przygotowywany jest okolicznościowo dla odwiedzających do degustacji, a jego delikatny kwaskowy smak kształtują mąka żytnia, jogurt naturalny i twaróg.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.