Mistrzowski przepis na chleb staropruski

Mistrzowski przepis na chleb staropruski

Dodano: 
Chleb, zdjęcie ilustracyjne
Chleb, zdjęcie ilustracyjne Źródło: Obraz Carlos Carlos Alberto z Pixabay
Artur „Chlebek” Ziemacki | Chleb w dom, Bóg w dom – dlatego od zawsze jestem piekarzem, którego marzeniem jest, aby cała Polska pachniała chlebem!

Od 2010 r. podróżuję po Polsce z mobilnym piecem chlebowym i prowadzę pokazy oraz warsztaty wypieku chleba. Na co dzień prowadzę Więzienną Piekarnię w staropruskim więzieniu z 1887 r. na Warmii i Mazurach. Chleb staropruski przygotowywany jest okolicznościowo dla odwiedzających do degustacji, a jego delikatny kwaskowy smak kształtują mąka żytnia, jogurt naturalny i twaróg.

Całość dostępna jest w 39/2021 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także