Co się jadało na Kielecczyźnie przed wiekami? A to różnie, w zależności od tego, czy było się w ubogiej większości czy miało się szczęście zasiadać przy pańskim stole.
O jednej i drugiej kuchni opowiedzieć postanowiła Biblioteka Publiczna im. Witolda Gombrowicza w Kielcach, a wszystko w ramach tegorocznych, organizowanych pod hasłem „Smaki dziedzictwa” Europejskich Dni Dziedzictwa. Od września, kiedy trwały EDD, do 15 października na Facebooku biblioteki publikowano, także w formie dźwiękowej, posty pod wiele mówiącym hasłem „Kielecczyzna – kulinarne dziedzictwo regionu”.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.