Majowe

Majowe

Dodano: 
Mięso z grilla
Mięso z grilla / Źródło: Pexels / Pixabay
Anna Popek z d. Chruzik i Magdalena M. Krupa z d. Chruzik | Trwa najpiękniejszy miesiąc w roku. Maj jest przesycony zapachem budzącej się do życia przyrody, rozświetlony słońcem, ciepłem i przepojony śpiewem ptaków.

Po chłodnym początku wiosny i kwietniu, który w tym roku faktycznie zgodnie z przysłowiem przeplatał zimę z latem, czekaliśmy na maj jak na zasłużoną nagrodę. Zwłaszcza że oddychać można już pełną piersią, bez maseczek, więc tym bardziej spragnieni jesteśmy tego, by korzystać z pełni możliwości, jakie daje wiosna. Spacery, rowery, kajaki – oczywiście tak. Prace w ogrodzie – także. Ale wiosna oferuje nam też to, co bardzo lubimy – posiłki na łonie natury. A więc pikniki, grille, ogniska, posiadówki na tarasie, nawet w warunkach miejskich kawa na balkonie jest po zimie pewną atrakcją.

Artykuł został opublikowany w 19/2022 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Źródło: DoRzeczy.pl
 
Czytaj także