SIOSTRY GOTUJĄ | Krótki, ale za to intensywny sezon na jagody zawsze kojarzy nam się z najlepszymi na świecie jagodziankami z pobliskiej cukierni.
Na te właśnie jagodzianki czekamy cały rok i – niezależnie od ceny – obowiązkowo każdy musi zjeść chociażby kilka w sezonie.
Jest środek ukochanego lata, najpiękniejszy czas w całym kalendarzowym roku. Lipcowe stragany uginają się pod ciężarem świeżych, polskich owoców, cudownych mięsistych czereśni, malin, pierwszych wiśni, a przede wszystkim jagód. Wspaniałych, czarnych perełek zbieranych własnoręcznie przez najbardziej wytrwałych zbieraczy.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.