Szybkie szczęście

Szybkie szczęście

Dodano: 
Szparagi. Zdj. ilustracyjne
Szparagi. Zdj. ilustracyjne Źródło:Pixabay
SIOSTRY GOTUJĄ | Dziesięć minut – tyle potrzeba, aby ugotować zielone szparagi, bo na ugotowanie białych potrzebujemy nieco więcej (15 min).

Sezon na szparagi możemy uznać za otwarty – już pojawiły się w marketach, wprawdzie sprowadzane, ale że sezon na szparagi trwa dość krótko, to cieszmy się tym, co mamy, i korzystajmy z tych dobrodziejstw jak najczęściej.

Szparagi zawierają sporo makro- i mikroelementów, witamin, soli mineralnych oraz przeciwutleniaczy. Uznawane są również za afrodyzjaki.

Przy zakupie należy zwrócić uwagę, aby szparagi były jędrne i świeże – to daje nam gwarancję smaku.

Cały felieton dostępny jest w 17-18/2023 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także