SIOSTRY GOTUJĄ | Dziesięć minut – tyle potrzeba, aby ugotować zielone szparagi, bo na ugotowanie białych potrzebujemy nieco więcej (15 min).
Sezon na szparagi możemy uznać za otwarty – już pojawiły się w marketach, wprawdzie sprowadzane, ale że sezon na szparagi trwa dość krótko, to cieszmy się tym, co mamy, i korzystajmy z tych dobrodziejstw jak najczęściej.
Szparagi zawierają sporo makro- i mikroelementów, witamin, soli mineralnych oraz przeciwutleniaczy. Uznawane są również za afrodyzjaki.
Przy zakupie należy zwrócić uwagę, aby szparagi były jędrne i świeże – to daje nam gwarancję smaku.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.