Bakłażan w nowej odsłonie

Bakłażan w nowej odsłonie

Dodano: 
Bakłażan
Bakłażan Źródło:PAP / Wojciech Pacewicz
SIOSTRY GOTUJĄ | Jakież mamy szczęście, że możemy cały rok korzystać z dobrodziejstw wszelkich warzyw, które dostępne są w popularnych marketach.

Mimo że to nie sezon na bakłażana, to przyszedł nam do głowy przepis, który robimy bardzo często latem. To bakłażan zapiekany z serem mozzarella w przepysznym sosie pomidorowym. Zacznijmy od bakłażana, który pozornie wydaje się być warzywem, a jest owocem, konkretnie jagodą. Pochodzi z tej samej rodziny, co pomidory i ziemniaki. Odmian kolorystycznych bakłażana jest wiele – nie tylko ciemnofioletowe, lecz także marmurkowe i pomarańczowe.

Felieton został opublikowany w najnowszym wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także