SIOSTRY GOTUJĄ | Jakież mamy szczęście, że możemy cały rok korzystać z dobrodziejstw wszelkich warzyw, które dostępne są w popularnych marketach.
Mimo że to nie sezon na bakłażana, to przyszedł nam do głowy przepis, który robimy bardzo często latem. To bakłażan zapiekany z serem mozzarella w przepysznym sosie pomidorowym. Zacznijmy od bakłażana, który pozornie wydaje się być warzywem, a jest owocem, konkretnie jagodą. Pochodzi z tej samej rodziny, co pomidory i ziemniaki. Odmian kolorystycznych bakłażana jest wiele – nie tylko ciemnofioletowe, lecz także marmurkowe i pomarańczowe.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.