SIOSTRY GOTUJĄ | Szparagi to w istocie fuzja mocy i smaku – są zdrowe i niskokaloryczne.
Są lekkostrawne, ale zawierają składniki odżywcze takie jak kwas foliowy i selen. Pierwszy doskonały jest dla kobiet w ciąży, drugi dla osób z problemami tarczycy. Jedynie osoby z chorobą nerek powinny uważać na liczbę spożywanych szparagów.
Pierwsze wzmianki o szparagach pojawiły się 5 tys. lat temu, znane były w starożytnym Egipcie i uchodziły za towar pożądany i luksusowy. Może dlatego, że uchodziły za afrodyzjak?
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.