SIOSTRY GOTUJĄ | Wszystko, co najsmaczniejsze i najlepsze w kuchni, mamy w lipcu.
Już pojawiły się wspaniałe żółtozłote kurki, najbardziej soczyste cukinie, najsmaczniejsze maliny, czereśnie, wiśnie, no i oczywiście bardzo pożywny bób. Mamy w Polsce trzy podstawowe odmiany wiśni. Są to: czerechy, szklanki oraz wiśnie czarne. Oczywiście najsmaczniejsze do jedzenia to czerechy, czyli połączenie wiśni z czereśnią, a najlepsze na sok są wiśnie czarne, które mają najbardziej intensywny kolor i doskonale nadają się do przetworów. My jak co roku zamkniemy w szklanych słoikach odrobinę wiśniowego lata.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.