Siostry gotują II Anna Popek z d. Chruzik, Magdalena M. Krupa z d. Chruzik II Królowa jesieni może być tylko jedna – mowa tu o dyni – rodowitej amerykance, bo przywędrowała ona do nas z Ameryki Południowej i Środkowej.
Przywiózł ją do Europy Krzysztof Kolumb, a znana była już w starożytnym Meksyku i Peru. W całej Ameryce jest bardzo popularna i wykorzystywana do wielu potraw – zarówno słonych, jak i słodkich. Z botanicznego punktu widzenia dynia jest owocem, a konkretnie – jagodą. W dodatku jest skarbnicą wartości odżywczych, minerałów i witamin.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.