Brownie, dawniej zwane murzynkiem

Brownie, dawniej zwane murzynkiem

Dodano: 
Brownie, zdjęcie ilustracyjne
Brownie, zdjęcie ilustracyjne Źródło: Pixabay / Yiannis Kamatsos/ domena publiczna
SIOSTRY GOTUJĄ. ANNA POPEK Z D. CHRUZIK I MAGDALENA M. KRUPA Z D. CHRUZIK | Czy jesienią także macie – podobnie jak my – nieodpartą ochotę na małe słodkie co nieco? I czy wy także ignorujecie wszelkie mocne postanowienia niejedzenia słodyczy, węglowodanów i cukrów prostych?

Nie wiemy, dlaczego tak się dzieje, może to te listopadowe wiatry i chłody, ale trudno nam się oprzeć słodkim pokusom. A często bywa i tak, że same te pokusy prowokujemy!

Ku zadowoleniu zresztą wszystkich domowników i przyjaciół. Uważamy, że o tej porze roku trzeba się wzmacniać, by przetrwać. A zatem ciasto, które nie będzie obszerne objętościowo, ale da nam skoncentrowaną zdrową energię, będzie idealne.

Artykuł został opublikowany w najnowszym wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także