Halloumi

Dodano: 
Gotownie, zdjęcie ilustracyjne
Gotownie, zdjęcie ilustracyjne Źródło: Pexels
Anna Popek z d. Chruzik i Magdalena M. Krupa Z D. Chruzik || SIOSTRY GOTUJĄ || Jesienna sałatka z pieczoną dynią i serem halloumi.

Zdrowo się odżywiać powinniśmy cały rok, ale jest to szczególnie ważne teraz, czyli późną jesienią, kiedy zimno i chłodno. Wybierajmy jak najwięcej potraw gotowanych i rozgrzewających, unikajmy surowizny i jedzenia na zimno. W tym okresie, korzystając jeszcze z dobrodziejstw jesiennych zapasów i obfitości warzyw i owoców, możemy pozwolić sobie na dowolne łączenie mięs z warzywami, kaszami oraz makaronami i nabiałem.

Artykuł został opublikowany w 47/2024 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także