SIOSTRY GOTUJĄ Gazpacho to andaluzyjski przysmak popularny na całym świecie – to tzw. zupa bez gotowania.
Jej korzenie sięgają średniowiecza, pierwotnie przyrządzano ją na bazie oliwy, octu balsamicznego, chleba i warzyw. Potem, gdy do Europy trafiły pomidory i papryka, zupa ta zmieniła się i tradycyjnie do dziś przygotowujemy ją z pomidorów, ogórka zielonego i papryki, chociaż nie we wszystkich przepisach papryka jest dodawana.
Latem nie zawsze mamy ochotę stać przy kuchni i gotować ciepłe posiłki, więc ta propozycja będzie idealna dla miłośników zup.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
