Anna Popek z d. Chruzik, Magdalena M. Krupa z d. Chruzik II SIOSTRY GOTUJĄ Odwiedzając ostatnio rodzinny Bytom, miałyśmy okazję zjeść wyśmienite kluski śląskie z tradycyjną roladą wołową i modrą kapustę.
Tradycyjna kuchnia śląska oparta jest na prostych, treściwych składnikach. Jest sycąca, co wynikało z potrzeb górników i ich ciężkiej pracy w kopalni. Wpływ na kuchnię śląską mają także naleciałości niemieckie, czeskie i austriackie.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
