SIOSTRY GOTUJĄ | Wakacje pod gruszą to ulubiony sposób na wypoczynek wielu z nas.
My spędzałyśmy tak wakacje we wsi Strojców koło Dąbrowy Tarnowskiej i do dzisiaj wspominamy ten czas jako najwspanialszy w naszym życiu. Co gotowała nam babcia? To, co akurat było. Czyli jedzenie sezonowe – wspaniała mizeria z dojrzałych ogórków i śmietany wiejskiej, młode ziemniaczki z koperkiem, zupa jarzynowa z fasolką szparagową i z czosnkiem, placki ziemniaczane, a na deser kompot z agrestu albo ciasto drożdżowe z wiśniami.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.