• Joanna BojańczykAutor:Joanna Bojańczyk

Piekarz domowy

Dodano: 
Chleb, zdjęcie ilustracyjne
Chleb, zdjęcie ilustracyjne Źródło: Obraz Carlos Carlos Alberto z Pixabay
NIEPRAKTYCZNA PANI DOMU | Moda na pieczenie chleba rozwijała się pełzająco gdzieś od połowy pierwszej dekady XXI w., ale jej apogeum nastąpiło mniej więcej rok temu, kiedy zaczęła się pandemia.

Półki z mąką wymieciono w ciągu kilku dni, z rąk do rąk przekazywano sobie zakwas razem z instrukcjami i dobrymi radami. Na Facebooku chwalono się wypiekami. Tak było nie tylko u nas. Chleb pieczono w Ameryce, w Niemczech i we Francji. Temat pojawił się nawet w serialu, najważniejszym komunikacie współczesności.


Zostań współwłaścicielem Do Rzeczy S.A.
Wolność słowa ma wartość – także giełdową!
Czas na inwestycję mija 31 maja – kup akcje już dziś.
Szczegóły: dorzeczy.pl/gielda


Całość dostępna jest w 19/2021 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także