Rosół z tupetem
  • Kamila BaranowskaAutor:Kamila Baranowska

Rosół z tupetem

Dodano: 
Magda Gessler
Magda Gessler Źródło: PAP / Marcin Kmieciński
NA PRÓŻNO | Tymczasem jest afera związana z restauratorką Magdą Gessler, a konkretnie z cenami, jakie serwuje klientom w swojej nowej restauracji. Podobno słoik rosołu na wynos, sygnowany jej marką, kosztuje tam 60 zł.

"Karuzela plotek, szaleństwa medialnego... Nakręcona spirala... Uwaga! Afera zupowa! Puszczam do Was oko z sympatią i niedowierzaniem... Cóż... Można to przeżywać, a można też podziękować za reklamę i szum!" – napisała sama zainteresowana na Facebooku.

"Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość... Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy... Do tego dążyłam, aby przyciągać was prawdą. Każde danie w karcie, każda słodkość to nabity jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas. To nas różni od innych: pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków" – tłumaczy się.

Zastanawiamy się, jakie składniki musi zawierać rosół, by kosztował 60 zł za słoik. Pewnie tupet. Dużo tupetu.

Czytaj też:
Porady warte milionów

Artykuł został opublikowany w 44/2020 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Źródło: DoRzeczy.pl
Czytaj także