Lipcowe smaki

Dodano: 
Kwiat cukinii
Kwiat cukinii Źródło: Pixabay
SIOSTRY GOTUJĄ | Wszystko, co najsmaczniejsze i najlepsze w kuchni, mamy w lipcu.

Już pojawiły się wspaniałe żółtozłote kurki, najbardziej soczyste cukinie, najsmaczniejsze maliny, czereśnie, wiśnie, no i oczywiście bardzo pożywny bób. Mamy w Polsce trzy podstawowe odmiany wiśni. Są to: czerechy, szklanki oraz wiśnie czarne. Oczywiście najsmaczniejsze do jedzenia to czerechy, czyli połączenie wiśni z czereśnią, a najlepsze na sok są wiśnie czarne, które mają najbardziej intensywny kolor i doskonale nadają się do przetworów. My jak co roku zamkniemy w szklanych słoikach odrobinę wiśniowego lata.

Pozostało 81% tekstu

Ten i wiele innych artykułów możecie Państwo przeczytać już teraz.

Zapraszamy do wypróbowania DO RZECZY+ w promocji lub do skorzystania z ofert specjalnych z prezentami

Otrzymacie Państwo: wydania tygodnika „Do Rzeczy”, miesięcznika „Historia Do Rzeczy”, dodatkowe artykuły i programy naszych publicystów: Pawła Lisickiego, Rafała A. Ziemkiewicza, Wojciecha Cejrowskiego.

Czytając wspieracie Państwo naszą pracę. Dziękujemy!

Dostęp aktywowany? Zaloguj się

NOWE ARTYKUŁY W „DO RZECZY+”

Felieton został opublikowany w 30/2024 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także