Owoc zdrowia

Dodano: 
Warzywa, Cebula, Przyprawy, Jedzenie, Gotowanie
Warzywa, Cebula, Przyprawy, Jedzenie, Gotowanie Źródło: Pixabay
ANNA POPEK Z D. CHRUZIK I MAGDALENA M. KRUPA Z D. CHRUZIK || W listopadowy długi weekend odwiedziłyśmy Tbilisi. Gruzja zachwyciła nas swoją wspaniałą kuchnią i gościnnością.

Polacy czują się tam jak w domu, bo chociaż dzieli nas ogrom kilometrów, to nasze historie miały podobny bieg, dlatego wzajemnie się rozumiemy i bardzo lubimy. Do tego mamy podobne temperamenty i poczucie gościnności. Mówi się, że podobnie jak my Gruzini lubią biesiady i zabawy, a jeśli chodzi o liczbę wznoszonych toastów, to biją na głowę cały świat.

Artykuł został opublikowany w 47/2023 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także