• Joanna BojańczykAutor:Joanna Bojańczyk

Sztuka mięsa

Dodano: 
mięso, zdjęcie ilustracyjne
mięso, zdjęcie ilustracyjne Źródło: PAP / Grzegorz Michałowski
Niepraktyczna pani domu II W czasach, gdy mięsożerni schodzą do katakumb, film o mięsie i rzeźnikach wydaje się prowokacją.

Mnie amerykański dokument „The whole animal” zainteresował, gdyż doszedłszy do jesieni życia, wciąż nie poznałam tajemnic rozbioru mięsa, a zawsze byłam tego ciekawa. A to zapowiadała czołówka filmu, na której widać podzieloną na kawałki świnię. Na rysunku, proszę się nie denerwować. Długo żyłam w czasach, w których mięso dzieliło się na z kością i bez kości. Jako młoda gospodyni nie zastanawiałam się nad tym.

Pozostało 82% tekstu

Ten i wiele innych artykułów możecie Państwo przeczytać już teraz.

Zapraszamy do wypróbowania DO RZECZY+ w promocji lub do skorzystania z ofert specjalnych z prezentami

Otrzymacie Państwo: wydania tygodnika „Do Rzeczy”, miesięcznika „Historia Do Rzeczy”, dodatkowe artykuły i programy naszych publicystów: Pawła Lisickiego, Rafała A. Ziemkiewicza, Wojciecha Cejrowskiego.

Czytając wspieracie Państwo naszą pracę. Dziękujemy!

Dostęp aktywowany? Zaloguj się

NOWE ARTYKUŁY W „DO RZECZY+”

Felieton został opublikowany w 41/2024 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także