SIOSTRY GOTUJĄ | Czasem pomysłów na dania szukamy po całym świecie, a czasami „gołąbki same wlecą do gąbki”, czyli potrawy i przepisy na nie same do nas przychodzą.
Ostatnio spotkałyśmy się z KGW Jagodzianka z Bukowej z Lubelszczyzny. Wśród potraw, które przywiozły ze sobą miłe panie, był także delikatny i wyśmienity pasztet z karpia. Jeśli ktoś nie lubi smażonej wersji tej ryby, to autorski przepis pani Doroty będzie bardzo dobrym wyborem. Karp z miejscowych stawów hodowlanych jest na Lubelszczyźnie łatwo dostępny i jest to ryba świeża i dobrej jakości.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.