Schronisko Smaków Magdy Gessler otwiera się pomimo zakazu. Zaskakujący komentarz restauratorki

Schronisko Smaków Magdy Gessler otwiera się pomimo zakazu. Zaskakujący komentarz restauratorki

Dodano: 
Magda Gessler
Magda Gessler Źródło: PAP / Marcin Kmieciński
Długo debatowaliśmy, ale postanowione... #OTWIERAMY! Nie możemy patrzeć, jak na naszych oczach umiera wszystko, co kochamy – poinformowali właściciele Schroniska Smaków Magdy Gessler. Co na to znana restauratorka?

Część przedsiębiorców sprzeciwia się obostrzeniom wprowadzonym przez rząd i decyduje się na otwieranie swoich biznesów, wbrew obowiązującym regulacjom.

"Długo debatowaliśmy, ale postanowione... #OTWIERAMY! Nie możemy patrzeć, jak na naszych oczach umiera wszystko, co kochamy. Kolejne obostrzenia rujnują gospodarstwa zarówno mieszkańców Podhala, jak i całej Polski. Niedługo po prostu nie będzie czego ratować" – tłumaczą właściciele Schroniska Smaków Magdy Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej.

"Dołączamy do Veta i jako jedna z największych restauracji na Podhalu dajemy sygnał pozostałym do zrobienia tego samego!" – czytamy dalej na Facebooku lokalu.

Magda Gessler o otwarciu restauracji

Do sprawy odniosła się Magda Gessler, która w mediach społecznościowych poinformowała, że nikt nie pytał jej o kwestię otwarcia restauracji.

"Ja jako Magda Gessler dowiedziałam się o tej decyzji od mojego męża z Toronto. Nikt mnie nie pytał o moją opinię w temacie otwierania restauracji. Nie zgadzam się z postanowieniem Łukasza Zadylaka franczyzobiorcy Schroniska Smaków prowadzonego przez spółkę Tatry Wysokie. Jest to jeszcze jedna jego samowola" – tłumaczy restauratorka.

"Wszystkie decyzje biznesowe należą do Pana Zadylaka i to on za nie odpowiada. To jest duża restauracja ma ponad 300 miejsc siedzących ze względu na zagrożenie epidemiologiczne ja się pod tym nie podpisuje! Ta opinia dotyczy moich restauracji i tych które są oznaczone moim nazwiskiem" – podkreśla dalej Gessler.

Czytaj też:
Lider "Góralskiego veta": Panie prezydencie, zapraszam na narty

Źródło: Facebook / Magda Gessler/Schronisko Smaków
Czytaj także