Pyszności z tego, co zalega, czyli zero waste

Pyszności z tego, co zalega, czyli zero waste

Dodano: 
Gotowanie, zdjęcie ilustracyjne
Gotowanie, zdjęcie ilustracyjne Źródło: Obraz Дарья Яковлева z Pixabay
– Od 2016 r. powstało w Polsce ponad 60 jadłodzielni, czyli miejsc do bezpłatnej wymiany jedzenia każdego z każdym. Tutaj każdy może przynieść i każdy może się poczęstować bez względu na zasobność portfela. W Toruniu wpadliśmy na pomysł stworzenia książki kucharskiej na potrawy z wykorzystaniem pozostałości z szafek i lodówek w naszych domach – opowiada „Do Rzeczy” Michał Piszczek z toruńskiej jadłodzielni (facebook.com/jadlodzielnia.torun).

– Do projektu zaprosiliśmy mieszkanki i mieszkańców naszego miasta, a także szefów kuchni i kucharzy – dodaje.

Artykuł został opublikowany w 50/2021 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Źródło: DoRzeczy.pl
Czytaj także