Siostry gotują II Anna Popek z d. Chruzik, Magdalena M. Krupa z d. Chruzik II Zupy są bardzo zdrowe, mają moc uzdrawiającą, a przy tym są sycące, rozgrzewające, dodają sił i wspierają organizm.
Na Dalekim Wschodzie uważane są wręcz za lek na wiele dolegliwości. Według tradycji wschodniej „zupa mocy” to wolno gotowany wywar z mięsa i kości szpikowych oraz dużej ilości warzyw i ziół. Gotuje się ją nawet kilka dni. Do dziś podaje się ją nowożeńcom w noc poślubną, aby wsparła organizm i poczęcie pierworodnego dziecka. Według tradycyjnej medycyny chińskiej sam proces gotowania jest ściśle określony i ma swoją kolejność, każdy składnik odpowiada za konkretny żywioł. W kuchni żydowskiej rosół uznawany jest za antybiotyk – iście naturalną penicylinę.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.