Kutia na deser

Dodano: 
Ucieranie maku do wigilijnej kutii
Ucieranie maku do wigilijnej kutii Źródło: PAP / Wojciech Pacewicz
Siostry gotują II Anna Popek z d. Chruzik, Magdalena M. Krupa z d. Chruzik II Wigilia, ten piękny czas przed dniem Narodzenia Pana, czas refleksji, ale przede wszystkim czas radości, rodzinnych spotkań i wspólnego biesiadowania.

Pod kątem kulinarnym to bezsprzecznie nasz ulubiony okres w roku. Właściwie wszystko, co znajdzie się na wigilijnym stole, jest wyśmienite! Zgodnie z tradycją potraw ma być tyle, ilu było apostołów, albo tyle, ile jest miesięcy w roku, za które człowiek dziękuje Bogu. Na stole powinny znaleźć się wszystkie płody ziemi. Powinniśmy spróbować każdej potrawy, co ma nam przynieść pomyślność na nadchodzący czas.


Zostań współwłaścicielem Do Rzeczy S.A.
Wolność słowa ma wartość – także giełdową!
Czas na inwestycję mija 31 maja – kup akcje już dziś.
Szczegóły: dorzeczy.pl/gielda


Cały artykuł dostępny jest w 51/2023 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także