Curry na rozgrzewkę

Curry na rozgrzewkę

Dodano: 
Curry, zdjęcie ilustracyjne
Curry, zdjęcie ilustracyjne Źródło:Obraz Sharon Ang z Pixabay
SIOSTRY GOTUJĄ | Aby nie zawiewało nam zimową nudą, oprócz faworków i pączków, proponujemy trochę egzotyki.

Nasza wyobraźnia i kulinarne upodobania pozwolą nam przenieść się w miejsca pełne słońca i wspaniałego jedzenia. Tym razem w kulinarną podróż wybierzemy się do Tajlandii. Tajska kuchnia jest bardzo lubiana i popularna. Tajska kuchnia to mistrzowskie połączenie przypraw, które wraz z cudownym smakiem kokosa, świeżych warzyw czy mięsem tworzy harmonijne połączenie. Ta kuchnia to balans smaków: słodkiego, słonego, ostrego i kwaśnego, które równoważone są aksamitnym smakiem gęstego mleka kokosowego. I oczywiście ryż, którego w kuchni tajskiej nie brakuje i który podawany jest na wszystkie możliwe sposoby.

Felieton został opublikowany w 5/2024 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także