„Polska pizza” Bartłomieja Pejo

„Polska pizza” Bartłomieja Pejo

Dodano: 
Pizza, zdjęcie ilustracyjne
Pizza, zdjęcie ilustracyjne Źródło: Obraz marcos vega z Pixabay
Z gastronomią moja rodzina związana jest od kilku pokoleń. Obydwie babcie zawodowo zajmowały się kuchnią. Jedna była wieloletnią szefową szkolnej stołówki, zaś druga kierowniczką lubelskiej restauracji oraz pierwszej pizzerii w Lublinie. Trudno zatem, abym ja był obojętny na kwestie kulinarne...

Bywały dni, kiedy jako dzieciak lepiłem pierogi czy gniotłem ciasto na pizzę. Na studiach zazwyczaj to ja przyrządzałem dla kolegów różnego rodzaju potrawy, najczęściej skrzydełka tandoori barbecue. Dzisiaj, jeśli czas na to pozwala, również lubię przebywać w kuchni. Eksperymentuję, mieszam przepisy i „bawię się” różnego rodzaju przyprawami i dodatkami.

Całość dostępna jest w 27/2021 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także