Ślimakami zajmuję się już prawie 20 lat, udało mi się je wprowadzić na listę Dziedzictwa Kulinarnego „Warmia Mazury Powiśle”, a także na ministerialną listę produktów tradycyjnych naszego regionu. Śmiało więc można powiedzieć, że to tu się zaczęła „Ślimaka kulinarna podróż…”.
Jednak w Polsce wciąż mięso ślimaków uważane jest za… kontrowersyjne. Nie trzeba go jeść codziennie, niektórzy je pokochają, innym nie przypadnie go gustu, ale z pewnością jest to jeden z tych produktów, których koniecznie trzeba spróbować! Polecam wypróbować jeden z wielu sposobów podawania ślimaków – po myśliwsku.
Zostań współwłaścicielem Do Rzeczy S.A.
Wolność słowa ma wartość – także giełdową!
Czas na inwestycję mija 31 maja – kup akcje już dziś.
Szczegóły:
platforma.dminc.pl
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.