Kurki na wagę złota
  • Agnieszka NiewińskaAutor:Agnieszka Niewińska

Kurki na wagę złota

Dodano: 
Kurki, zdjęcie ilustracyjne
Kurki, zdjęcie ilustracyjne / Źródło: Obraz Barbroforsberg z Pixabay
I suszone, i mrożone, i marynowane będą w tym roku droższe i trudne do zdobycia. Pieprzniki jadalne w tym sezonie nie obrodziły.

W tym roku znalazłam kurki najwyżej dwa razy i to po garstce. Podzieliłam na małe porcje do jajecznicy, dałam do spróbowania sąsiadkom i to by było na tyle. Kurek nie ma. Ani w lesie w moich sprawdzonych miejscach, ani nawet na bazarkach – mówi pani Maria Rosińska z mazowieckiego Duchnowa, która grzyby zbiera pasjami.

Całość dostępna jest w 36/2021 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

 0
Czytaj także