Dzieci gotują "żołędziówkę"
  • Dariusz WieromiejczykAutor:Dariusz Wieromiejczyk

Dzieci gotują "żołędziówkę"

Dodano: 
Muzeum Powstania Warszawskiego, widok od strony ul. Przyokopowej
Muzeum Powstania Warszawskiego, widok od strony ul. Przyokopowej Źródło: Wikimedia Commons / Adrian Grycuk, CC BY-SA 3.0
Zaskakujące atrakcje proponuje odwiedzającym Muzeum Powstania Warszawskiego.

Będą oni mieli okazję „odkryć smaki (i zapachy) okupacyjnej codzienności podczas wyjątkowych warsztatów” organizowanych w Muzeum. Zapowiedź brzmi nie tylko atrakcyjnie, lecz także smakowicie. „Z czego robiono okupacyjną marmoladę? Jak smakowała powstańcza kawa z żołędzi?”. Odpowiedzi na te pytania poznać mogą uczestnicy „warsztatów edukacyjnych”, dostępnych dla rodzin z dziećmi już od ósmego roku życia. Warsztaty reklamowane są jako „wydarzenie dla dzieci”. „Podczas zajęć

Artykuł został opublikowany w 42/2025 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Czytaj także